A szilva egy olyan fantasztikus gyümölcs, aminek nemcsak az édes, de a savanyú, fűszeres aromák is jól állnak. Egy finom, ropogós erjesztett ételt késztettünk belőle. Bármilyen főfogás mellé ízletes, ami egy kis savanyúságot kíván.
Prep Time 10 minutesminutes
Cook Time 24 minutesminutes
Total Time 34 minutesminutes
Servings 350g
Ingredients
350gszilva(mag nélküli súly)
5gerezdfokhagyma
1közepes lilahagyma
1kiskanálmustármag
1kiskanálsó
1adagolókanálzöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
vízamennyi ellepi a gyümölcsöt
Instructions
A savanyúsághoz legmegfelelőb gyümölcs, ami már érett, de még roppanós. A szilvákat megtisztítjuk és kimagozzuk. A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk.
A zöldségeket és gyümölcsöket egymásra rétegezzük a fermentáló tartályába, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket.
A baktériumkultúrát feloldjuk kb. fél dl vízben és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a gyümölcshöz.
Elíndítjuk a Kimchi programot, 24 órát állítunk és a Cooling funkciót is benyomjuk.
Tipp: A savanyúság fűszerezését egyéni ízlés szerint változtathatjuk. Adhatunk hozzá színes borsot, rozmaringot, illetve ecetet is.