Go Back
+ servings
Print

Fermentált szilva savanyúság

A szilva egy olyan fantasztikus gyümölcs, aminek nemcsak az édes, de a savanyú, fűszeres aromák is jól állnak. Egy finom, ropogós erjesztett ételt késztettünk belőle. Bármilyen főfogás mellé ízletes, ami egy kis savanyúságot kíván.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 24 minutes
Total Time 34 minutes
Servings 350 g

Ingredients

  • 350 g szilva (mag nélküli súly)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes lilahagyma
  • 1 kiskanál mustármag
  • 1 kiskanál
  • 1 adagolókanál zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
  • víz amennyi ellepi a gyümölcsöt

Instructions

  • A savanyúsághoz legmegfelelőb gyümölcs, ami már érett, de még roppanós. A szilvákat megtisztítjuk és kimagozzuk. A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk.
  • A zöldségeket és gyümölcsöket egymásra rétegezzük a fermentáló tartályába, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket.
  • A baktériumkultúrát feloldjuk kb. fél dl vízben és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a gyümölcshöz.
  • Elíndítjuk a Kimchi programot, 24 órát állítunk és a Cooling funkciót is benyomjuk.
  • Tipp: A savanyúság fűszerezését egyéni ízlés szerint változtathatjuk. Adhatunk hozzá színes borsot, rozmaringot, illetve ecetet is.