Go Back
+ servings
Print

Fermentált szilva savanyúság

A szilva egy olyan fantasztikus gyümölcs, aminek nemcsak az édes, de a savanyú, fűszeres aromák is jól állnak. Egy finom, ropogós erjesztett ételt késztettünk belőle. Bármilyen főfogás mellé ízletes, ami egy kis savanyúságot kíván.
Prep Time 10 perc
Cook Time 1 day
Total Time 1 day 10 perc
Servings 350 g

Ingredients

  • 350 g szilva (mag nélküli súly)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes lilahagyma
  • 1 kiskanál mustármag
  • 1 kiskanál
  • 1 adagolókanál zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
  • víz amennyi ellepi a gyümölcsöt

Instructions

  • A savanyúsághoz legmegfelelőb gyümölcs, ami már érett, de még roppanós. A szilvákat megtisztítjuk és kimagozzuk. A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk.
  • A zöldségeket és gyümölcsöket egymásra rétegezzük a fermentáló tartályába, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket.
  • A baktériumkultúrát feloldjuk kb. fél dl vízben és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a gyümölcshöz.
  • Elíndítjuk a Kimchi programot, 24 órát állítunk és a Cooling funkciót is benyomjuk.
  • Tipp: A savanyúság fűszerezését egyéni ízlés szerint változtathatjuk. Adhatunk hozzá színes borsot, rozmaringot, illetve ecetet is.