Fermentált spárga hagymával
A spárga a tavaszi, nyár eleji zöldségek királya. Semleges íze miatt rengeteg módon kombinálható. Hagymás savanyúságot készítettünk belőle, ami jól behűtve fantasztikus kiegészítője lehet egy finom, magyaros ebédnek.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 20 minutes
Összes idő 30 minutes
Mennyiség/űrtartalom 500 g
Alapanyagok
- 500 g spárga
- 3 szál újhagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál színes bors
- 1 teáskanál mustármag
- 0,5 kiskanál nádcukor
- 1 adagolókanál zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
- víz ami ellepi a zöldségeket
Így készítsd!
-
A spárgákat megmossuk és a fás végüket letörjük. Körülbelül 1 cm-es darabkákra vágjuk a felhasználható részeket. Az újhagymát felkarikázzuk a zöldjével együtt.
-
A tisztított, felaprított zöldségeket a fermentáló tartályába tesszük a fűszerekkel.
-
Felöntjük annyi vízzel ami ellepi őket. A baktérium kultúrát feloldjuk 0,5 dl vízben és a zöldségekhez keverjük.
-
A fermentálón elindítjuk a Kimchi funkciót, 20 órára állítjuk és benyomjuk a Cooling gombot is.
-
Az eredmény egy kellemesen hagymás aromájú, roppanós savanyúság.