Fermentált spárga hagymával

A spárga a tavaszi, nyár eleji zöldségek királya. Semleges íze miatt rengeteg módon kombinálható. Hagymás savanyúságot készítettünk belőle, ami jól behűtve fantasztikus kiegészítője lehet egy finom, magyaros ebédnek.
perc10 minutes
perc20 minutes
Összesen 30 minutes
Mennyiség/űrtartalom: 500 g

Hozzávalók
 

  • 500 g spárga
  • 3 szál újhagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál színes bors
  • 1 teáskanál mustármag
  • 0,5 kiskanál nádcukor
  • 1 adagolókanál zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
  • víz ami ellepi a zöldségeket

Így készítsd!
 

  • A spárgákat megmossuk és a fás végüket letörjük. Körülbelül 1 cm-es darabkákra vágjuk a felhasználható részeket. Az újhagymát felkarikázzuk a zöldjével együtt.
  • A tisztított, felaprított zöldségeket a fermentáló tartályába tesszük a fűszerekkel.
  • Felöntjük annyi vízzel ami ellepi őket. A baktérium kultúrát feloldjuk 0,5 dl vízben és a zöldségekhez keverjük.
  • A fermentálón elindítjuk a Kimchi funkciót, 20 órára állítjuk és benyomjuk a Cooling gombot is.
  • Az eredmény egy kellemesen hagymás aromájú, roppanós savanyúság.
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek