A spárga a tavaszi, nyár eleji zöldségek királya. Semleges íze miatt rengeteg módon kombinálható. Hagymás savanyúságot készítettünk belőle, ami jól behűtve fantasztikus kiegészítője lehet egy finom, magyaros ebédnek.
Elkészítési idő10minutes
Főzési idő20minutes
Összes idő30minutes
Mennyiség/űrtartalom500g
Alapanyagok
500gspárga
3szálújhagyma
4-5gerezdfokhagyma
1 teáskanálsó
1teáskanálszínes bors
1teáskanálmustármag
0,5kiskanálnádcukor
1adagolókanálzöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
vízami ellepi a zöldségeket
Így készítsd!
A spárgákat megmossuk és a fás végüket letörjük.
Körülbelül 1 cm-es darabkákra vágjuk a felhasználható részeket. Az újhagymát felkarikázzuk a zöldjével együtt.
A tisztított, felaprított zöldségeket a fermentáló tartályába tesszük a fűszerekkel.
Felöntjük annyi vízzel ami ellepi őket. A baktérium kultúrát feloldjuk 0,5 dl vízben és a zöldségekhez keverjük.
A fermentálón elindítjuk a Kimchi funkciót, 20 órára állítjuk és benyomjuk a Cooling gombot is.
Az eredmény egy kellemesen hagymás aromájú, roppanós savanyúság.