A spárga a tavaszi, nyár eleji zöldségek királya. Semleges íze miatt rengeteg módon kombinálható. Hagymás savanyúságot készítettünk belőle, ami jól behűtve fantasztikus kiegészítője lehet egy finom, magyaros ebédnek.
Prep Time 10 minutesminutes
Cook Time 20 minutesminutes
Total Time 30 minutesminutes
Servings 500g
Ingredients
500gspárga
3szálújhagyma
4-5gerezdfokhagyma
1 teáskanálsó
1teáskanálszínes bors
1teáskanálmustármag
0,5kiskanálnádcukor
1adagolókanálzöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
vízami ellepi a zöldségeket
Instructions
A spárgákat megmossuk és a fás végüket letörjük.
Körülbelül 1 cm-es darabkákra vágjuk a felhasználható részeket. Az újhagymát felkarikázzuk a zöldjével együtt.
A tisztított, felaprított zöldségeket a fermentáló tartályába tesszük a fűszerekkel.
Felöntjük annyi vízzel ami ellepi őket. A baktérium kultúrát feloldjuk 0,5 dl vízben és a zöldségekhez keverjük.
A fermentálón elindítjuk a Kimchi funkciót, 20 órára állítjuk és benyomjuk a Cooling gombot is.
Az eredmény egy kellemesen hagymás aromájú, roppanós savanyúság.