Fermentált paradicsom lilahagymával

Fermentált paradicsom lilahagymával

A paradicsom édesen és sósan is finom. Sokrétűen felhasználható a konyhában, ezért is szeretjük annyira. Tele van értékes vitaminokkal. Lilahagymával fermentáltuk, ezzel tovább fokozva probiotikus hatását. Kellemesen savanyú, friss ízű zöldségsaláta lett az eredmény.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 24 minutes
Összes idő 34 minutes
Mennyiség/űrtartalom 4

Alapanyagok

Zöldségek/fűszerek:

  • 5-6 db paradicsom közepes méretű
  • 2 db lilahagyma közepes méretű
  • 2 szál újhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 ág friss rozmaring
  • 2 szál friss kakukkfű
  • 5-6 db friss bazsalikom levél
  • 1 kiskanál színes bors

Felöntőlé

  • 5-6 dl víz
  • 1 db zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
  • 2 kiskanál himalája só
  • 1 kiskanál méz

Így készítsd!

  1. A paradicsomot megtisztítjuk, majd kis darabokra vágjuk. A lila és újhagymát vékony szeletekre aprítjuk.
  2. A hozzávalókat sorban belerétegezzük a Vegital fermentáló tartályába. A tetejére tesszük a friss fűszernövényeket.
  3. A felöntőlé hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük a zöldség keverékre úgy, hogy ellepje őket. (ha kevésnek bizonyul, önthetünk hozzá egy kis vizet.) Kimchi programon fermentáljuk 24 órát.
  4. Ezzel az erjesztési idővel, egy kellemesen savanyú, saláta jellegű zöldség kombót kapunk. Természetesen, ha szeretnénk erőteljesebb savanyú ízt elérni, növelhetjük az erjesztési időt. Ebben az esetben a zöldségek színe elhalványul.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek