A paradicsom édesen és sósan is finom. Sokrétűen felhasználható a konyhában, ezért is szeretjük annyira. Tele van értékes vitaminokkal. Lilahagymával fermentáltuk, ezzel tovább fokozva probiotikus hatását. Kellemesen savanyú, friss ízű zöldségsaláta lett az eredmény.
percElőkészítési idő 10 perc perc
percFőzési idő 1 day day
Összesen 1 day day 10 perc perc
Mennyiség/űrtartalom: 4 fő
Hozzávalók
Zöldségek/fűszerek:
- 5-6 db paradicsom közepes méretű
- 2 db lilahagyma közepes méretű
- 2 szál újhagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 ág friss rozmaring
- 2 szál friss kakukkfű
- 5-6 db friss bazsalikom levél
- 1 kiskanál színes bors
Felöntőlé
- 5-6 dl víz
- 1 db zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
- 2 kiskanál himalája só
- 1 kiskanál méz
Így készítsd!
- A paradicsomot megtisztítjuk, majd kis darabokra vágjuk. A lila és újhagymát vékony szeletekre aprítjuk.

- A hozzávalókat sorban belerétegezzük a Vegital fermentáló tartályába. A tetejére tesszük a friss fűszernövényeket.
- A felöntőlé hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük a zöldség keverékre úgy, hogy ellepje őket. (ha kevésnek bizonyul, önthetünk hozzá egy kis vizet.) Kimchi programon fermentáljuk 24 órát.

- Ezzel az erjesztési idővel, egy kellemesen savanyú, saláta jellegű zöldség kombót kapunk. Természetesen, ha szeretnénk erőteljesebb savanyú ízt elérni, növelhetjük az erjesztési időt. Ebben az esetben a zöldségek színe elhalványul.

