Go Back
+ servings
Print

Fermentált paradicsom lilahagymával

A paradicsom édesen és sósan is finom. Sokrétűen felhasználható a konyhában, ezért is szeretjük annyira. Tele van értékes vitaminokkal. Lilahagymával fermentáltuk, ezzel tovább fokozva probiotikus hatását. Kellemesen savanyú, friss ízű zöldségsaláta lett az eredmény.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 24 minutes
Total Time 34 minutes
Servings 4

Ingredients

Zöldségek/fűszerek:

  • 5-6 db paradicsom közepes méretű
  • 2 db lilahagyma közepes méretű
  • 2 szál újhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 ág friss rozmaring
  • 2 szál friss kakukkfű
  • 5-6 db friss bazsalikom levél
  • 1 kiskanál színes bors

Felöntőlé

  • 5-6 dl víz
  • 1 db zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
  • 2 kiskanál himalája só
  • 1 kiskanál méz

Instructions

  • A paradicsomot megtisztítjuk, majd kis darabokra vágjuk. A lila és újhagymát vékony szeletekre aprítjuk.
  • A hozzávalókat sorban belerétegezzük a Vegital fermentáló tartályába. A tetejére tesszük a friss fűszernövényeket.
  • A felöntőlé hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük a zöldség keverékre úgy, hogy ellepje őket. (ha kevésnek bizonyul, önthetünk hozzá egy kis vizet.) Kimchi programon fermentáljuk 24 órát.
  • Ezzel az erjesztési idővel, egy kellemesen savanyú, saláta jellegű zöldség kombót kapunk. Természetesen, ha szeretnénk erőteljesebb savanyú ízt elérni, növelhetjük az erjesztési időt. Ebben az esetben a zöldségek színe elhalványul.