A paradicsom édesen és sósan is finom. Sokrétűen felhasználható a konyhában, ezért is szeretjük annyira. Tele van értékes vitaminokkal. Lilahagymával fermentáltuk, ezzel tovább fokozva probiotikus hatását. Kellemesen savanyú, friss ízű zöldségsaláta lett az eredmény.
Elkészítési idő10minutes
Főzési idő24minutes
Összes idő34minutes
Mennyiség/űrtartalom4fő
Alapanyagok
Zöldségek/fűszerek:
5-6dbparadicsomközepes méretű
2dblilahagymaközepes méretű
2szálújhagyma
2-3gerezdfokhagyma
1ágfriss rozmaring
2szálfriss kakukkfű
5-6dbfriss bazsalikom levél
1kiskanálszínes bors
Felöntőlé
5-6dlvíz
1dbzöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
A paradicsomot megtisztítjuk, majd kis darabokra vágjuk. A lila és újhagymát vékony szeletekre aprítjuk.
A hozzávalókat sorban belerétegezzük a Vegital fermentáló tartályába. A tetejére tesszük a friss fűszernövényeket.
A felöntőlé hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük a zöldség keverékre úgy, hogy ellepje őket. (ha kevésnek bizonyul, önthetünk hozzá egy kis vizet.)
Kimchi programon fermentáljuk 24 órát.
Ezzel az erjesztési idővel, egy kellemesen savanyú, saláta jellegű zöldség kombót kapunk. Természetesen, ha szeretnénk erőteljesebb savanyú ízt elérni, növelhetjük az erjesztési időt. Ebben az esetben a zöldségek színe elhalványul.