Az otthon savanyított káposztánál nincs is finomabb. Igazi vitaminbomba, ami akár önmagában fogyasztva, de főételek mellé is tökéletes választás.
percElőkészítési idő 15 minutes minutes
percFőzési idő 28 minutes minutes
Összesen 43 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 700 g
Hozzávalók
- 680 g lila káposzta
- 1 csapott evőkanál só
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál méz
- 1 csipetnyi bors
- 1 csipetnyi oregánó
- 1 csipetnyi gyömbér
- víz amennyi ellepi a zöldségeket
Így készítsd!
- A lila káposztát vékonyra gyaluljuk. Ízesítjük sóval és a köménnyel. Ízlés szerint megszórhatjuk kevés borssal, oregánóval, gyömbérrel is és tegyünk hozzá egy kis mézet is.
- Összekeverjük és a fermentáló tartályába teszünk.
- Annyi vizet öntünk rá, ami teljesen ellepi a zöldségeket. Háztartási fóliával lefedjük.
- A gép tetejét a helyére illesztjük. Bekapcsoljuk a Kimchi készítő programot és 28 órára állítjuk. Amennyiben szeretnénk még savanyúbbra, puhábbra, az időintervallumot magasabbra állíthatjuk.
- Tipp: Ha szeretnénk gyorsítani a folyamatot, akkor használjunk zöldség erjesztő baktériumkultúrát.
További információk
J. Viktória receptje-téli receptverseny