Fermentált lila káposzta
Az otthon savanyított káposztánál nincs is finomabb. Igazi vitaminbomba, ami akár önmagában fogyasztva, de főételek mellé is tökéletes választás.
Elkészítési idő 15 minutes
Főzési idő 28 minutes
Összes idő 43 minutes
Mennyiség/űrtartalom 700 g
Alapanyagok
- 680 g lila káposzta
- 1 csapott evőkanál só
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál méz
- 1 csipetnyi bors
- 1 csipetnyi oregánó
- 1 csipetnyi gyömbér
- víz amennyi ellepi a zöldségeket
Így készítsd!
-
A lila káposztát vékonyra gyaluljuk. Ízesítjük sóval és a köménnyel. Ízlés szerint megszórhatjuk kevés borssal, oregánóval, gyömbérrel is és tegyünk hozzá egy kis mézet is.
-
Összekeverjük és a fermentáló tartályába teszünk.
-
Annyi vizet öntünk rá, ami teljesen ellepi a zöldségeket. Háztartási fóliával lefedjük.
-
A gép tetejét a helyére illesztjük. Bekapcsoljuk a Kimchi készítő programot és 28 órára állítjuk. Amennyiben szeretnénk még savanyúbbra, puhábbra, az időintervallumot magasabbra állíthatjuk.
-
Tipp: Ha szeretnénk gyorsítani a folyamatot, akkor használjunk zöldség erjesztő baktériumkultúrát.
Jegyzetek
J. Viktória receptje-téli receptverseny