Fermentált lila káposzta

Az otthon savanyított káposztánál nincs is finomabb. Igazi vitaminbomba, ami akár önmagában fogyasztva, de főételek mellé is tökéletes választás.
perc15 minutes
perc28 minutes
Összesen 43 minutes
Mennyiség/űrtartalom: 700 g

Hozzávalók
 

  • 680 g lila káposzta
  • 1 csapott evőkanál
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál méz
  • 1 csipetnyi bors
  • 1 csipetnyi oregánó
  • 1 csipetnyi gyömbér
  • víz amennyi ellepi a zöldségeket

Így készítsd!
 

  • A lila káposztát vékonyra gyaluljuk. Ízesítjük sóval és a köménnyel. Ízlés szerint megszórhatjuk kevés borssal, oregánóval, gyömbérrel is és tegyünk hozzá egy kis mézet is.
  • Összekeverjük és a fermentáló tartályába teszünk.
  • Annyi vizet öntünk rá, ami teljesen ellepi a zöldségeket. Háztartási fóliával lefedjük.
  • A gép tetejét a helyére illesztjük. Bekapcsoljuk a Kimchi készítő programot és 28 órára állítjuk. Amennyiben szeretnénk még savanyúbbra, puhábbra, az időintervallumot magasabbra állíthatjuk.
  • Tipp: Ha szeretnénk gyorsítani a folyamatot, akkor használjunk zöldség erjesztő baktériumkultúrát.

További információk

J. Viktória receptje-téli receptverseny
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek