Go Back
+ servings
Print

Fermentált lila káposzta

Az otthon savanyított káposztánál nincs is finomabb. Igazi vitaminbomba, ami akár önmagában fogyasztva, de főételek mellé is tökéletes választás.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 28 minutes
Total Time 43 minutes
Servings 700 g

Ingredients

  • 680 g lila káposzta
  • 1 csapott evőkanál
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál méz
  • 1 csipetnyi bors
  • 1 csipetnyi oregánó
  • 1 csipetnyi gyömbér
  • víz amennyi ellepi a zöldségeket

Instructions

  • A lila káposztát vékonyra gyaluljuk. Ízesítjük sóval és a köménnyel. Ízlés szerint megszórhatjuk kevés borssal, oregánóval, gyömbérrel is és tegyünk hozzá egy kis mézet is.
  • Összekeverjük és a fermentáló tartályába teszünk.
  • Annyi vizet öntünk rá, ami teljesen ellepi a zöldségeket. Háztartási fóliával lefedjük.
  • A gép tetejét a helyére illesztjük. Bekapcsoljuk a Kimchi készítő programot és 28 órára állítjuk. Amennyiben szeretnénk még savanyúbbra, puhábbra, az időintervallumot magasabbra állíthatjuk.
  • Tipp: Ha szeretnénk gyorsítani a folyamatot, akkor használjunk zöldség erjesztő baktériumkultúrát.

Notes

J. Viktória receptje-téli receptverseny