Az otthon savanyított káposztánál nincs is finomabb. Igazi vitaminbomba, ami akár önmagában fogyasztva, de főételek mellé is tökéletes választás.
Elkészítési idő15minutes
Főzési idő28minutes
Összes idő43minutes
Mennyiség/űrtartalom700g
Alapanyagok
680glila káposzta
1csapott evőkanál só
1teáskanálőrölt kömény
1teáskanálméz
1csipetnyibors
1csipetnyioregánó
1csipetnyigyömbér
vízamennyi ellepi a zöldségeket
Így készítsd!
A lila káposztát vékonyra gyaluljuk. Ízesítjük sóval és a köménnyel. Ízlés szerint megszórhatjuk kevés borssal, oregánóval, gyömbérrel is és tegyünk hozzá egy kis mézet is.
Összekeverjük és a fermentáló tartályába teszünk.
Annyi vizet öntünk rá, ami teljesen ellepi a zöldségeket. Háztartási fóliával lefedjük.
A gép tetejét a helyére illesztjük. Bekapcsoljuk a Kimchi készítő programot és 28 órára állítjuk.
Amennyiben szeretnénk még savanyúbbra, puhábbra, az időintervallumot magasabbra állíthatjuk.
Tipp: Ha szeretnénk gyorsítani a folyamatot, akkor használjunk zöldség erjesztő baktériumkultúrát.