Fermentált körte birsalmával

Fermentált körte birsalmával

Gyümölcsből készült savanyúság, ami az összetevőknek köszönhetően nagyon izgalmas ízhatású.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 28 minutes
Összes idő 38 minutes
Mennyiség/űrtartalom 4 4 fő

Alapanyagok

  • 3 db körte
  • 2 db birsalma
  • 3 db bio narancs karika
  • 1 rúd fahéj
  • 1 rúd vanília felnyitva
  • 1 marék mazsola
  • 3 cm gyömbér
  • dió ízlés szerint pár db
  • kesudió ízlés szerint pár db
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál púpozott
  • rózsabors ízlés szerint
  • 1 db zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
  • víz

Így készítsd!

  1. A hozzávalókat előkészítjük, feldaraboljuk. 1 egész kapszula zöldség erjesztő kultúrát elkeverünk körülbelül 0,5 l langyos vízben és ráöntjük a Vegital fermentáló tartályába helyezett gyümölcsökre. Fontos, hogy minden kis darabka benne legyen a folyadékban.
  2. Elindítjuk a Kimchi programot. 28 órát állítunk be és benyomjuk a Cooling funkciót is. Ha a program lejárt csatos üvegbe rakjuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek