Fermentált körte birsalmával
Gyümölcsből készült savanyúság, ami az összetevőknek köszönhetően nagyon izgalmas ízhatású.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 28 minutes
Összes idő 38 minutes
Mennyiség/űrtartalom 4 4 fő
Alapanyagok
- 3 db körte
- 2 db birsalma
- 3 db bio narancs karika
- 1 rúd fahéj
- 1 rúd vanília felnyitva
- 1 marék mazsola
- 3 cm gyömbér
- dió ízlés szerint pár db
- kesudió ízlés szerint pár db
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál só púpozott
- rózsabors ízlés szerint
- 1 db zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
- víz
Így készítsd!
-
A hozzávalókat előkészítjük, feldaraboljuk. 1 egész kapszula zöldség erjesztő kultúrát elkeverünk körülbelül 0,5 l langyos vízben és ráöntjük a Vegital fermentáló tartályába helyezett gyümölcsökre. Fontos, hogy minden kis darabka benne legyen a folyadékban.
-
Elindítjuk a Kimchi programot. 28 órát állítunk be és benyomjuk a Cooling funkciót is. Ha a program lejárt csatos üvegbe rakjuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk.