Fermentált köles

Fermentált köles

A köles egy fantasztikus, sokoldalúan felhasználható alapanyag. Túróra emlékeztető, savanyú tölteléket készítettünk belőle. Ez az alap tovább gazdagítható sós vagy édes irányban.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 15 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 4 adag

Alapanyagok

Főtt köles

  • 200 g köles
  • 600 ml víz
  • 1 mokkáskanál

Fermentált köles

  • 550 g főtt köles
  • 1 dl növényi tejhelyettesítő
  • 0,5 mokkáskanál nádcukor
  • 1/3 db krémsajt baktérium kultúra
  • 1/3 db gyúrtsajt baktérium kultúra

Így készítsd!

  1. A kölest jól átmossuk, majd háromszoros mennyiségű vízben, pici sóval megfőzzük 15-20 perc alatt. Ha Smart Chefben készítjük, Cooking programon 15 perc.
  2. Megvárjuk míg a köles langyosra hűl és a fermentáló tartályába adagoljuk.
  3. Szobahőmérsékletű növényi italban elkeverjük a baktériumkultúrákat és a köleshez öntjük.
  4. Kimchi programon 25 órát erjesztjük. Nyomjuk be a Cooling funkciót is.
  5. A savanyított kölesből készíthetünk tölteléket tésztához, gazdagíthatjuk vaníliával, mazsolával, de használhatjuk sós kenőkrémként is.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek