A köles egy fantasztikus, sokoldalúan felhasználható alapanyag. Túróra emlékeztető, savanyú tölteléket készítettünk belőle. Ez az alap tovább gazdagítható sós vagy édes irányban.
Elkészítési idő5minutes
Főzési idő15minutes
Összes idő45minutes
Mennyiség/űrtartalom4adag
Alapanyagok
Főtt köles
200 gköles
600mlvíz
1mokkáskanál só
Fermentált köles
550gfőtt köles
1dlnövényi tejhelyettesítő
0,5mokkáskanálnádcukor
1/3dbkrémsajt baktérium kultúra
1/3dbgyúrtsajt baktérium kultúra
Így készítsd!
A kölest jól átmossuk, majd háromszoros mennyiségű vízben, pici sóval megfőzzük 15-20 perc alatt.
Ha Smart Chefben készítjük, Cooking programon 15 perc.
Megvárjuk míg a köles langyosra hűl és a fermentáló tartályába adagoljuk.
Szobahőmérsékletű növényi italban elkeverjük a baktériumkultúrákat és a köleshez öntjük.
Kimchi programon 25 órát erjesztjük. Nyomjuk be a Cooling funkciót is.
A savanyított kölesből készíthetünk tölteléket tésztához, gazdagíthatjuk vaníliával, mazsolával, de használhatjuk sós kenőkrémként is.