Fermentált káposzta birsalmával
Hasonló összetétellel készül mint a régi idők hordós káposztája. Fogyaszthatjuk savanyúságként, de immunrendszerünk erősítésére is, mert tele van vitaminokkal.
Elkészítési idő 15 minutes
Főzési idő 36 minutes
Összes idő 51 minutes
Mennyiség/űrtartalom 4 fő
Alapanyagok
- 300 g káposzta legyalulva
- 1 db birsalma felszeletelve
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4-5 db babérlevél
- 1 evőkanál színes bors
- 2 evőkanál himalája só
- 1 db bio citrom leve
- 1 db zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
- víz amennyi elfedi
Így készítsd!
-
A hozzávalókat összekeverjük és a Vegital fermentáló tartályába tesszük.
-
A káposztás keverékre annyi vizet öntünk, hogy elfedje.
-
Elindítjuk a Kimchi programot és 36 órára állítjuk.
-
Ha lejárt a program üvegbe tesszük és hűtőben tároljuk.
-
Ezzel az időintervallummal egy kellemesen savanyú, de ropogós káposztát kapunk. Amennyiben szeretnénk még savanyúbbra, puhábbra, az időintervallumot magasabbra állíthatjuk.
Jegyzetek
Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!