Fermentált káposzta birsalmával

Fermentált káposzta birsalmával

Hasonló összetétellel készül mint a régi idők hordós káposztája. Fogyaszthatjuk savanyúságként, de immunrendszerünk erősítésére is, mert tele van vitaminokkal.
Elkészítési idő 15 minutes
Főzési idő 36 minutes
Összes idő 51 minutes
Mennyiség/űrtartalom 4

Alapanyagok

  • 300 g káposzta legyalulva
  • 1 db birsalma felszeletelve
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4-5 db babérlevél
  • 1 evőkanál színes bors
  • 2 evőkanál himalája só
  • 1 db bio citrom leve
  • 1 db zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
  • víz amennyi elfedi

Így készítsd!

  1. A hozzávalókat összekeverjük és a Vegital fermentáló tartályába tesszük.
  2. A káposztás keverékre annyi vizet öntünk, hogy elfedje.
  3. Elindítjuk a Kimchi programot és 36 órára állítjuk.
  4. Ha lejárt a program üvegbe tesszük és hűtőben tároljuk.
  5. Ezzel az időintervallummal egy kellemesen savanyú, de ropogós káposztát kapunk. Amennyiben szeretnénk még savanyúbbra, puhábbra, az időintervallumot magasabbra állíthatjuk.

Jegyzetek

Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek