Hasonló összetétellel készül mint a régi idők hordós káposztája. Fogyaszthatjuk savanyúságként, de immunrendszerünk erősítésére is, mert tele van vitaminokkal.
percElőkészítési idő 15 perc perc
percFőzési idő 1 day day 12 óra óra
Összesen 1 day day 12 óra óra 15 perc perc
Mennyiség/űrtartalom: 4 fő
Hozzávalók
- 300 g káposzta legyalulva
- 1 db birsalma felszeletelve
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4-5 db babérlevél
- 1 evőkanál színes bors
- 2 evőkanál himalája só
- 1 db bio citrom leve
- 1 db zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
- víz amennyi elfedi
Így készítsd!
- A hozzávalókat összekeverjük és a Vegital fermentáló tartályába tesszük.

- A káposztás keverékre annyi vizet öntünk, hogy elfedje.
- Elindítjuk a Kimchi programot és 36 órára állítjuk.
- Ha lejárt a program üvegbe tesszük és hűtőben tároljuk.
- Ezzel az időintervallummal egy kellemesen savanyú, de ropogós káposztát kapunk. Amennyiben szeretnénk még savanyúbbra, puhábbra, az időintervallumot magasabbra állíthatjuk.
További információk
Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!

