Go Back
+ servings
Print

Fermentált káposzta birsalmával

Hasonló összetétellel készül mint a régi idők hordós káposztája. Fogyaszthatjuk savanyúságként, de immunrendszerünk erősítésére is, mert tele van vitaminokkal.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 36 minutes
Total Time 51 minutes
Servings 4

Ingredients

  • 300 g káposzta legyalulva
  • 1 db birsalma felszeletelve
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4-5 db babérlevél
  • 1 evőkanál színes bors
  • 2 evőkanál himalája só
  • 1 db bio citrom leve
  • 1 db zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
  • víz amennyi elfedi

Instructions

  • A hozzávalókat összekeverjük és a Vegital fermentáló tartályába tesszük.
  • A káposztás keverékre annyi vizet öntünk, hogy elfedje.
  • Elindítjuk a Kimchi programot és 36 órára állítjuk.
  • Ha lejárt a program üvegbe tesszük és hűtőben tároljuk.
  • Ezzel az időintervallummal egy kellemesen savanyú, de ropogós káposztát kapunk. Amennyiben szeretnénk még savanyúbbra, puhábbra, az időintervallumot magasabbra állíthatjuk.

Notes

Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!