Hasonló összetétellel készül mint a régi idők hordós káposztája. Fogyaszthatjuk savanyúságként, de immunrendszerünk erősítésére is, mert tele van vitaminokkal.
1dbzöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
vízamennyi elfedi
Így készítsd!
A hozzávalókat összekeverjük és a Vegital fermentáló tartályába tesszük.
A káposztás keverékre annyi vizet öntünk, hogy elfedje.
Elindítjuk a Kimchi programot és 36 órára állítjuk.
Ha lejárt a program üvegbe tesszük és hűtőben tároljuk.
Ezzel az időintervallummal egy kellemesen savanyú, de ropogós káposztát kapunk.
Amennyiben szeretnénk még savanyúbbra, puhábbra, az időintervallumot magasabbra állíthatjuk.
Jegyzetek
Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!