Fermentált csalamádé
Sokunk kedvence a vitaminokban gazdag csalamádé. Ez a káposztás savanyúság amellett, hogy nagyon ízletes, színeivel igazán szemet gyönyörködtető látvány is.
Köretnek, reggeli és főétel mellé is tökéletes.
Elkészítési idő 15 minutes
Főzési idő 28 minutes
Összes idő 43 minutes
Mennyiség/űrtartalom 4 fő
Alapanyagok
- 2 db közepes sárgarépa
- 200 g káposzta
- 2 db zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
- 1 db kisebb kígyóuborka
- 2 db hegyes zöld paprika
- szénsavmentes ásványvíz (amennyi a zöldségeket ellepi)
- 1 evőkanál himalája só
- 20 db szemes bors
- 1 csapott teáskanál őrölt kömény
- 1 szál kapor
Így készítsd!
-
Eltávolítjuk a káposzta külső leveleit és a torzsáját, majd legyaluljuk, besózzuk, és állni hagyjuk amíg levet ereszt.
-
A zöldségeket előkészítjük, megpucoljuk, megmossuk. A sárgarépát vékony karikára vágjuk.
-
A kápia paprikát és a hegyes erős paprikát felkarikázzuk.
-
Az uborkát vékony szeletekre vágjuk.
-
A káposztához keverjük a paprikát, a sárgarépát,az uborkát és a fűszereket.
-
Az összes hozzávalót (kb. 500 g) a Vegital fermentáló tartályába rakjuk,lenyomkodjuk és annyi vizet adunk hozzá,hogy a zöldségeket ellepje
-
Fóliával lefedjük. Elindítjuk a Kimchi programot, 28 órára állítjuk.
-
Ha lejárt a program, üvegekbe rakjuk, jól lezárjuk és hűtőben tároljuk felhasználásig. Érdemes megvárni fogyasztás előtt az 5. napot mert akkorra érik össze igazán.
-
Köretnek, reggeli és főétel mellé is tökéletes.
Jegyzetek
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)
Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!