Sokunk kedvence a vitaminokban gazdag csalamádé. Ez a káposztás savanyúság amellett, hogy nagyon ízletes, színeivel igazán szemet gyönyörködtető látvány is.
Köretnek, reggeli és főétel mellé is tökéletes.
percElőkészítési idő 15 perc perc
percFőzési idő 1 day day 4 óra óra
Összesen 1 day day 4 óra óra 15 perc perc
Mennyiség/űrtartalom: 4 fő
Hozzávalók
- 2 db közepes sárgarépa
- 200 g káposzta
- 2 db zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
- 1 db kisebb kígyóuborka
- 2 db hegyes zöld paprika
- szénsavmentes ásványvíz (amennyi a zöldségeket ellepi)
- 1 evőkanál himalája só
- 20 db szemes bors
- 1 csapott teáskanál őrölt kömény
- 1 szál kapor
Így készítsd!
- Eltávolítjuk a káposzta külső leveleit és a torzsáját, majd legyaluljuk, besózzuk, és állni hagyjuk amíg levet ereszt.
- A zöldségeket előkészítjük, megpucoljuk, megmossuk. A sárgarépát vékony karikára vágjuk.
- A kápia paprikát és a hegyes erős paprikát felkarikázzuk.
- Az uborkát vékony szeletekre vágjuk.
- A káposztához keverjük a paprikát, a sárgarépát,az uborkát és a fűszereket.
- Az összes hozzávalót (kb. 500 g) a Vegital fermentáló tartályába rakjuk,lenyomkodjuk és annyi vizet adunk hozzá,hogy a zöldségeket ellepje
- Fóliával lefedjük. Elindítjuk a Kimchi programot, 28 órára állítjuk.
- Ha lejárt a program, üvegekbe rakjuk, jól lezárjuk és hűtőben tároljuk felhasználásig. Érdemes megvárni fogyasztás előtt az 5. napot mert akkorra érik össze igazán.
- Köretnek, reggeli és főétel mellé is tökéletes.

További információk
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)
Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!

