Sokunk kedvence a vitaminokban gazdag csalamádé. Ez a káposztás savanyúság amellett, hogy nagyon ízletes, színeivel igazán szemet gyönyörködtető látvány is.
Köretnek, reggeli és főétel mellé is tökéletes.
Elkészítési idő15minutes
Főzési idő28minutes
Összes idő43minutes
Mennyiség/űrtartalom4fő
Alapanyagok
2dbközepes sárgarépa
200gkáposzta
2dbzöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
1dbkisebb kígyóuborka
2dbhegyes zöld paprika
szénsavmentes ásványvíz(amennyi a zöldségeket ellepi)
Eltávolítjuk a káposzta külső leveleit és a torzsáját, majd legyaluljuk, besózzuk, és állni hagyjuk amíg levet ereszt.
A zöldségeket előkészítjük, megpucoljuk, megmossuk. A sárgarépát vékony karikára vágjuk.
A kápia paprikát és a hegyes erős paprikát felkarikázzuk.
Az uborkát vékony szeletekre vágjuk.
A káposztához keverjük a paprikát, a sárgarépát,az uborkát és a fűszereket.
Az összes hozzávalót (kb. 500 g) a Vegital fermentáló tartályába rakjuk,lenyomkodjuk és annyi vizet adunk hozzá,hogy a zöldségeket ellepje
Fóliával lefedjük. Elindítjuk a Kimchi programot, 28 órára állítjuk.
Ha lejárt a program, üvegekbe rakjuk, jól lezárjuk és hűtőben tároljuk felhasználásig. Érdemes megvárni fogyasztás előtt az 5. napot mert akkorra érik össze igazán.