Fahéjas csokis ital zabból

Fahéjas csokis "tej" zabból

A kakaó, vagy csokis "tej" az egyik leggyakrabban fogyasztott ital tízóraira, vagy uzsonnára. Ebben a formában pedig abszolút egészséges és emésztőrendszer barát is. Karácsony hangulatát idéző, finom édes ital.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter

Alapanyagok

  • 40 g zab
  • 72 g kókuszreszelék
  • 30 ml Olajessimo
  • 40 g eritrit
  • 2 kiskanál glicin
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 g himalája só
  • 0,5 vanília rúd kis darabokra vágva
  • 2 kiskanál fahéj
  • 1-2 csepp kardamom vagy 1-2 szem
  • 50 g csokoládé 80% kakaó tartalom a kész, leszűrt italhoz keverjük

Így készítsd!

  1. Az összes hozzávalót a csoki kivételével Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  2. Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk"
  3. A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  4. A csokit utólag keverjük a még meleg szűrt italhoz, majd hőálló üvegbe töltjük.

Jegyzetek

Kíváncsi vagy mivel főztük?  Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek