Fahéjas csokis "tej" zabból
A kakaó, vagy csokis "tej" az egyik leggyakrabban fogyasztott ital tízóraira, vagy uzsonnára.
Ebben a formában pedig abszolút egészséges és emésztőrendszer barát is.
Karácsony hangulatát idéző, finom édes ital.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 40 g zab
- 72 g kókuszreszelék
- 30 ml Olajessimo
- 40 g eritrit
- 2 kiskanál glicin
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 g himalája só
- 0,5 vanília rúd kis darabokra vágva
- 2 kiskanál fahéj
- 1-2 csepp kardamom vagy 1-2 szem
- 50 g csokoládé 80% kakaó tartalom a kész, leszűrt italhoz keverjük
Így készítsd!
-
Az összes hozzávalót a csoki kivételével Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
-
Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk"
-
A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
-
A csokit utólag keverjük a még meleg szűrt italhoz, majd hőálló üvegbe töltjük.
Jegyzetek
Kíváncsi vagy mivel főztük? Kattints IDE!