Go Back
+ servings
Print

Fahéjas csokis "tej" zabból

A kakaó, vagy csokis "tej" az egyik leggyakrabban fogyasztott ital tízóraira, vagy uzsonnára. Ebben a formában pedig abszolút egészséges és emésztőrendszer barát is. Karácsony hangulatát idéző, finom édes ital.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 1.3 liter

Ingredients

  • 40 g zab
  • 72 g kókuszreszelék
  • 30 ml Olajessimo
  • 40 g eritrit
  • 2 kiskanál glicin
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 g himalája só
  • 0,5 vanília rúd kis darabokra vágva
  • 2 kiskanál fahéj
  • 1-2 csepp kardamom vagy 1-2 szem
  • 50 g csokoládé 80% kakaó tartalom a kész, leszűrt italhoz keverjük

Instructions

  • Az összes hozzávalót a csoki kivételével Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  • Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk"
  • A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  • A csokit utólag keverjük a még meleg szűrt italhoz, majd hőálló üvegbe töltjük.

Notes

Kíváncsi vagy mivel főztük?  Kattints IDE!