Erdei gyümölcs krémleves
Ízletes erdei gyümölcs krémleves amely tavaszt és a nyarat idézi. Készíthető fagyasztott gyümölcsből is, de nyáron frissebbnél frissebb gyümölcsöket tudunk vásárolni, vagy akár saját kertünkben termeszteni hozzá.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 400 g erdei gyümölcs eper, málna, áfonya, szeder...
- 100 g eritrit ízlés szerint
- 2 cm vaníliarúd
- víz a maximum jelzésig
- 5 g konjak liszt utólag keverjük a kész leveshez sűrítésnek
Így készítsd!
-
A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Smooth Soup programot.
-
A kész levest le lehet szűrni, ha valaki nem szereti a magokat.
-
Sűríteni utólag tudjuk, ha a langyos levesbe turmixolunk egy kis konjak lisztet a Blend vagy Fruit Juice programmal.
-
TIPP: adhatunk hozzá növényi "tejszínt" is, úgy még krémesebb lesz.