Epres crumble
Tavaszi epres crumble, vagyis morzsa süti, tele édes gyümölccsel, a teteje pedig ropogós tészta. Gyorsan elkészíthető, kiadós és nagyon ízletes.
Mennyiség/űrtartalom 4 fő
Alapanyagok
Gyümölcs réteg összetevői
- 500 g eper
- 0,5 db citrom leve
- 2 evőkanál kókuszvirágcukor
- 1 evőkanál tápióka keményítő
Tészta összetevői
- 1 bögre szűrlemény (mandula-kókusztej)
- 1 bögre mandulaliszt
- 2 evőkanál kókuszvirágcukor
- 1 csipet só
- 1 kiskanál vanília kivonat
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 0,5 bögre kókuszolaj
Így készítsd!
-
A megtisztított epreket vágjuk szeletekre, helyezzük tapadásmentes sütőformába.
-
A citrom levét, cukrot és keményítőt adjuk hozzá, jól forgassuk össze a gyümölccsel.
-
A tészta hozzávalóit keverjük alaposan össze, majd morzsoljuk rá a gyümölcs tetejére.
-
Sütőben alsó-felső programon, 190 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig.
Jegyzetek
T. Katalin receptje