Epres crumble

Epres crumble

Tavaszi epres crumble, vagyis morzsa süti, tele édes gyümölccsel, a teteje pedig ropogós tészta. Gyorsan elkészíthető, kiadós és nagyon ízletes.
Mennyiség/űrtartalom 4

Alapanyagok

Gyümölcs réteg összetevői

  • 500 g eper
  • 0,5 db citrom leve
  • 2 evőkanál kókuszvirágcukor
  • 1 evőkanál tápióka keményítő

Tészta összetevői

  • 1 bögre szűrlemény (mandula-kókusztej)
  • 1 bögre mandulaliszt
  • 2 evőkanál kókuszvirágcukor
  • 1 csipet
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 0,5 bögre kókuszolaj

Így készítsd!

  1. A megtisztított epreket vágjuk szeletekre, helyezzük tapadásmentes sütőformába.
  2. A citrom levét, cukrot és keményítőt adjuk hozzá, jól forgassuk össze a gyümölccsel.
  3. A tészta hozzávalóit keverjük alaposan össze, majd morzsoljuk rá a gyümölcs tetejére.
  4. Sütőben alsó-felső programon, 190 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig.

Jegyzetek

T. Katalin receptje

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek