Go Back
+ servings
Print

Epres crumble

Tavaszi epres crumble, vagyis morzsa süti, tele édes gyümölccsel, a teteje pedig ropogós tészta. Gyorsan elkészíthető, kiadós és nagyon ízletes.
Servings 4

Ingredients

Gyümölcs réteg összetevői

  • 500 g eper
  • 0,5 db citrom leve
  • 2 evőkanál kókuszvirágcukor
  • 1 evőkanál tápióka keményítő

Tészta összetevői

  • 1 bögre szűrlemény (mandula-kókusztej)
  • 1 bögre mandulaliszt
  • 2 evőkanál kókuszvirágcukor
  • 1 csipet
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 0,5 bögre kókuszolaj

Instructions

  • A megtisztított epreket vágjuk szeletekre, helyezzük tapadásmentes sütőformába.
  • A citrom levét, cukrot és keményítőt adjuk hozzá, jól forgassuk össze a gyümölccsel.
  • A tészta hozzávalóit keverjük alaposan össze, majd morzsoljuk rá a gyümölcs tetejére.
  • Sütőben alsó-felső programon, 190 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig.

Notes

T. Katalin receptje