Nyomtatás
Epres crumble
Tavaszi epres crumble, vagyis morzsa süti, tele édes gyümölccsel, a teteje pedig ropogós tészta. Gyorsan elkészíthető, kiadós és nagyon ízletes.
Mennyiség/űrtartalom 4 fő
Gyümölcs réteg összetevői
-
500
g
eper
-
0,5
db
citrom leve
-
2
evőkanál
kókuszvirágcukor
-
1
evőkanál
tápióka keményítő
Tészta összetevői
-
1
bögre
szűrlemény
(mandula-kókusztej)
-
1
bögre
mandulaliszt
-
2
evőkanál
kókuszvirágcukor
-
1
csipet
só
-
1
kiskanál
vanília kivonat
-
1
kiskanál
őrölt fahéj
-
0,5
bögre
kókuszolaj
-
A megtisztított epreket vágjuk szeletekre, helyezzük tapadásmentes sütőformába.
-
A citrom levét, cukrot és keményítőt adjuk hozzá, jól forgassuk össze a gyümölccsel.
-
A tészta hozzávalóit keverjük alaposan össze, majd morzsoljuk rá a gyümölcs tetejére.
-
Sütőben alsó-felső programon, 190 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig.