Epres banános mandulaital

Epres banános mandulaital

Egy ízletes és igen tápláló desszert italt főztünk, ami az epertől és a céklától szép rózsaszínű. A végeredmény egy frissítő, krémes és gyümölcsös ital, amely ideális választás lehet napindítónak reggelire, vagy egy könnyű délutáni étkezéshez.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összes idő 30 minutes
Mennyiség/űrtartalom 0.9 l

Alapanyagok

  • 30 g blansírozott mandula
  • 15 g rizs
  • 20 g kókuszreszelék
  • 1 csipetnyi
  • 20 g eritrit
  • 5 ml olaj
  • 20 g liofilizál eper friss epret is használhatunk
  • 2-3 g céklapor
  • víz a minimum és a maximum jelzés közé
  • 1 db banán (utólag adjuk az italhoz)
  • 5 g liofilizált eper (utólag adjuk az italhoz)

Így készítsd!

  1. A gyümölcsöket megtisztítjuk és kis darabokra vágjuk.
  2. Az ital hozzávalóit a banán kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  3. Először összeturmixoljuk a Nyers italok/ Fruit Juice programmal, majd elindítjuk a Five Grain funkciót.
  4. Ha lejárt a program, leszűrjük az italt.
  5. Visszaöntjük a tartályba, majd beleturmixoljuk a banánt és a maradék epret a Juice funkcióval.
  6. Hűtve fogyasszuk.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek