Epres banános mandulaital
Egy ízletes és igen tápláló desszert italt főztünk, ami az epertől és a céklától szép rózsaszínű.
A végeredmény egy frissítő, krémes és gyümölcsös ital, amely ideális választás lehet napindítónak reggelire, vagy egy könnyű délutáni étkezéshez.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összes idő 30 minutes
Mennyiség/űrtartalom 0.9 l
Alapanyagok
- 30 g blansírozott mandula
- 15 g rizs
- 20 g kókuszreszelék
- 1 csipetnyi só
- 20 g eritrit
- 5 ml olaj
- 20 g liofilizál eper friss epret is használhatunk
- 2-3 g céklapor
- víz a minimum és a maximum jelzés közé
- 1 db banán (utólag adjuk az italhoz)
- 5 g liofilizált eper (utólag adjuk az italhoz)
Így készítsd!
-
A gyümölcsöket megtisztítjuk és kis darabokra vágjuk.
-
Az ital hozzávalóit a banán kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
-
Először összeturmixoljuk a Nyers italok/ Fruit Juice programmal, majd elindítjuk a Five Grain funkciót.
-
Ha lejárt a program, leszűrjük az italt.
-
Visszaöntjük a tartályba, majd beleturmixoljuk a banánt és a maradék epret a Juice funkcióval.
-
Hűtve fogyasszuk.