Nyomtatás
Epres banános mandulaital
Egy ízletes és igen tápláló desszert italt főztünk, ami az epertől és a céklától szép rózsaszínű.
A végeredmény egy frissítő, krémes és gyümölcsös ital, amely ideális választás lehet napindítónak reggelire, vagy egy könnyű délutáni étkezéshez.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összes idő 30 minutes
Mennyiség/űrtartalom 0.9 l
30
g
blansírozott mandula
15
g
rizs
20
g
kókuszreszelék
1
csipetnyi
só
20
g
eritrit
5
ml
olaj
20
g
liofilizál eper
friss epret is használhatunk
2-3
g
céklapor
víz
a minimum és a maximum jelzés közé
1
db
banán
(utólag adjuk az italhoz)
5
g
liofilizált eper
(utólag adjuk az italhoz)
A gyümölcsöket megtisztítjuk és kis darabokra vágjuk.
Az ital hozzávalóit a banán kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
Először összeturmixoljuk a Nyers italok/ Fruit Juice programmal, majd elindítjuk a Five Grain funkciót.
Ha lejárt a program, leszűrjük az italt.
Visszaöntjük a tartályba, majd beleturmixoljuk a banánt és a maradék epret a Juice funkcióval.
Hűtve fogyasszuk.