Desszert ital granolából
Granolából tejhelyettesítő? Miért ne! Végülis a granola, finom magvakból, zabpehelyből és gyümölcsökből tevődik össze. Kipróbáltuk és milyen jól tettük. Egy gazdag ízvilágú, forró csokira emlékeztető, krémes desszert ital lett az eredmény. Mi csokisat használtunk, de természetesen bármelyik granolával működik a recept.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 0.9 l
Alapanyagok
- 60 g csokis granola
- 50 g dió
- 18 g kókuszreszelék
- 1 evőkanál Olajessimo
- 1 kiskanál holland kakaópor
- 1 csipetnyi só
- víz a maximum jelzésig
- 1 evőkanál kókuszvirágcukor (ízlés szerint, utólag keverjük az italhoz)
Így készítsd!
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
-
Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk".
-
A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
-
Az elkészült desszert italhoz turmixoljuk a kókuszvirágcukrot. Ha csokisabbra szeretnénk, pár kocka étcsokoládéval tehetjük gazdagabbá az ízét.