Go Back
+ servings
Print

Desszert ital granolából

Granolából tejhelyettesítő? Miért ne! Végülis a granola, finom magvakból, zabpehelyből és gyümölcsökből tevődik össze. Kipróbáltuk és milyen jól tettük. Egy gazdag ízvilágú, forró csokira emlékeztető, krémes desszert ital lett az eredmény. Mi csokisat használtunk, de természetesen bármelyik granolával működik a recept.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 0.9 l

Ingredients

  • 60 g csokis granola
  • 50 g dió
  • 18 g kókuszreszelék
  • 1 evőkanál Olajessimo
  • 1 kiskanál holland kakaópor
  • 1 csipetnyi
  • víz a maximum jelzésig
  • 1 evőkanál kókuszvirágcukor (ízlés szerint, utólag keverjük az italhoz)

Instructions

  • Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  • Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk".
  • A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  • Az elkészült desszert italhoz turmixoljuk a kókuszvirágcukrot. Ha csokisabbra szeretnénk, pár kocka étcsokoládéval tehetjük gazdagabbá az ízét.