Datolyás „földimogyoróital”

Datolyás "földimogyorótej"

Nagyon különleges ízvilágú tejhelyettesítő. Desszert italként is fogyasztható. Finom kávéhoz és isteni sütemény, vagy pohárkrém készíthető belőle. Jól habosítható.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 0.9 l

Alapanyagok

  • 75 g pörkölt földimogyoró sótlan
  • 18 g kókuszreszelék
  • 10 db datolya
  • 4-5 cm vaníliarúd
  • 1 g himalája só
  • 3 kiskanál kókuszvirágcukor
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!

  1. Az összes hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  2. Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
  3. A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  4. A szűrleményből finom süteményt lehet készíteni, míg a tejpótlót felhasználhatjuk desszertekhez, pohárkrémekhez.
  5. TIPP: Utólag turmixolhatunk hozzá banánt, akár csokoládét is.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek