Nyomtatás
Datolyás "földimogyorótej"
Nagyon különleges ízvilágú tejhelyettesítő. Desszert italként is fogyasztható. Finom kávéhoz és isteni sütemény, vagy pohárkrém készíthető belőle. Jól habosítható.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 0.9 l
75
g
pörkölt földimogyoró
sótlan
18
g
kókuszreszelék
10
db
datolya
4-5
cm
vaníliarúd
1
g
himalája só
3
kiskanál
kókuszvirágcukor
víz
a maximum jelzésig
Az összes hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
A szűrleményből finom süteményt lehet készíteni, míg a tejpótlót felhasználhatjuk desszertekhez, pohárkrémekhez.
TIPP: Utólag turmixolhatunk hozzá banánt, akár csokoládét is.