Print
Datolyás "földimogyorótej"
Nagyon különleges ízvilágú tejhelyettesítő. Desszert italként is fogyasztható. Finom kávéhoz és isteni sütemény, vagy pohárkrém készíthető belőle. Jól habosítható.
Prep Time 10 minutes minutes
Cook Time 35 minutes minutes
Total Time 45 minutes minutes
Servings 0.9 l
75 g pörkölt földimogyoró sótlan 18 g kókuszreszelék 10 db datolya 4-5 cm vaníliarúd 1 g himalája só 3 kiskanál kókuszvirágcukor víz a maximum jelzésig
Az összes hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
A szűrleményből finom süteményt lehet készíteni, míg a tejpótlót felhasználhatjuk desszertekhez, pohárkrémekhez.
TIPP: Utólag turmixolhatunk hozzá banánt, akár csokoládét is.