Currys-kókusztejes vöröslencse krémleves

 

Egy igazán melengető, mégis tápláló, currys-kókusztejes vöröslencse krémleves. Illatos fűszerek, krémes kókusztej és a lencse telt íze teszi különlegessé. Tökéletes választás hűvösebb napokra, de akár egy gyors, hétköznapi vacsorára is. Egy szelet friss kenyérrel vagy naan lepénnyel egyszerűen verhetetlen.
perc15 perc
perc30 perc
Mennyiség/űrtartalom: 1.5 liter

Hozzávalók
 

  • 100 g vöröslencse (alaposan átöblítve)
  • 20 ml olívaolaj
  • 100 g vöröshagyma
  • 200 g paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 cm gyömbér
  • 6 g curry
  • 0.5 mokkáskanál chili (ízlés szerint)
  • 10 g (ízlés szerint)
  • 5 g koriander
  • 5 ml lime-lé
  • 300 ml kókusztej
  • zöldség alaplé a maximum jelzésig

Így készítsd!
 

  • A zöldségeket felszeleteljük, a lencsét jó alaposan átöblítjük.
  • A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  • Elindítjuk a Smooth programot.

Video

További információk

Te is szeretnél ilyen finom krémlevest főzni? Kattints IDE!
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek