Egy igazán melengető, mégis tápláló, currys-kókusztejes vöröslencse krémleves. Illatos fűszerek, krémes kókusztej és a lencse telt íze teszi különlegessé. Tökéletes választás hűvösebb napokra, de akár egy gyors, hétköznapi vacsorára is. Egy szelet friss kenyérrel vagy naan lepénnyel egyszerűen verhetetlen.
percElőkészítési idő 15 perc perc
percFőzési idő 30 perc perc
Mennyiség/űrtartalom: 1.5 liter
Hozzávalók
- 100 g vöröslencse (alaposan átöblítve)
- 20 ml olívaolaj
- 100 g vöröshagyma
- 200 g paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 cm gyömbér
- 6 g curry
- 0.5 mokkáskanál chili (ízlés szerint)
- 10 g só (ízlés szerint)
- 5 g koriander
- 5 ml lime-lé
- 300 ml kókusztej
- zöldség alaplé a maximum jelzésig
Így készítsd!
- A zöldségeket felszeleteljük, a lencsét jó alaposan átöblítjük.
- A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
- Elindítjuk a Smooth programot.
Video
További információk
Te is szeretnél ilyen finom krémlevest főzni? Kattints IDE!

