Egy igazán melengető, mégis tápláló, currys-kókusztejes vöröslencse krémleves. Illatos fűszerek, krémes kókusztej és a lencse telt íze teszi különlegessé. Tökéletes választás hűvösebb napokra, de akár egy gyors, hétköznapi vacsorára is. Egy szelet friss kenyérrel vagy naan lepénnyel egyszerűen verhetetlen.
Prep Time 15 percperc
Cook Time 30 percperc
Servings 1.5liter
Ingredients
100gvöröslencse(alaposan átöblítve)
20mlolívaolaj
100gvöröshagyma
200gparadicsom
2gerezd fokhagyma
2-3cmgyömbér
6gcurry
0.5mokkáskanál chili(ízlés szerint)
10gsó (ízlés szerint)
5gkoriander
5mllime-lé
300mlkókusztej
zöldség alaplé a maximum jelzésig
Instructions
A zöldségeket felszeleteljük, a lencsét jó alaposan átöblítjük.
A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
Elindítjuk a Smooth programot.
Video
Notes
Te is szeretnél ilyen finom krémlevest főzni? Kattints IDE!