Go Back
+ servings
Print

Currys-kókusztejes vöröslencse krémleves

Egy igazán melengető, mégis tápláló, currys-kókusztejes vöröslencse krémleves. Illatos fűszerek, krémes kókusztej és a lencse telt íze teszi különlegessé. Tökéletes választás hűvösebb napokra, de akár egy gyors, hétköznapi vacsorára is. Egy szelet friss kenyérrel vagy naan lepénnyel egyszerűen verhetetlen.
Prep Time 15 perc
Cook Time 30 perc
Servings 1.5 liter

Ingredients

  • 100 g vöröslencse (alaposan átöblítve)
  • 20 ml olívaolaj
  • 100 g vöröshagyma
  • 200 g paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 cm gyömbér
  • 6 g curry
  • 0.5 mokkáskanál chili (ízlés szerint)
  • 10 g (ízlés szerint)
  • 5 g koriander
  • 5 ml lime-lé
  • 300 ml kókusztej
  • zöldség alaplé a maximum jelzésig

Instructions

  • A zöldségeket felszeleteljük, a lencsét jó alaposan átöblítjük.
  • A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  • Elindítjuk a Smooth programot.

Video

Notes

Te is szeretnél ilyen finom krémlevest főzni? Kattints IDE!