Csokis ribizlis muffin
Kesudió italból és a szűrleményből készült ez az egyszerű, de nagyon finom muffin. Szeretjük azokat a recepteket, ahol minden felhasználásra kerül. Reméljük nektek is ízleni fog.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 20 minutes
Összes idő 30 minutes
Mennyiség/űrtartalom 6 db
Alapanyagok
"Kesudiótej"
- 50 g kesudió
- 36 g kókuszreszelék
- 64 g köles
- 1 evőkanál kókuszolaj
- só 1 csipetnyi/ízlés szerint
- 1 mokkáskanál eritrit
- víz a maximum jelzésig
Muffin
- 50 g zabliszt
- 50 g barna rizsliszt
- 2-3 evőkanál szűrlemény
- 3/4 bögre "kesudiótej"
- 2 evőkanál kókuszvirágcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 50 g mentes étcsokoládé (fél tábla csoki, kockákra vágva)
- 100 g ribizli
Így készítsd!
-
A Vegital növényi italkészítő gépbe öntjük a hozzávalókat és elindítjuk a Soymilk programot. A program lejárta után a tejpótlót átszűrjük a géphez kapott szűrőn és egy textil szűrőn. A szűrleményt félretesszük.
-
A muffin száraz hozzávalóit összekeverjük. Hozzáadjuk a "tejet", a csokikockát és jól átforgatjuk.
-
Muffin formákba adagoljuk a masszát és a tetejére szórjuk a ribizlit.
-
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
K. Babi receptje-Nyári receptverseny helyezett