Go Back
+ servings
Nyomtatás

Csokis ribizlis muffin

Kesudió italból és a szűrleményből készült ez az egyszerű, de nagyon finom muffin. Szeretjük azokat a recepteket, ahol minden felhasználásra kerül. Reméljük nektek is ízleni fog.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 20 minutes
Összes idő 30 minutes
Mennyiség/űrtartalom 6 db

Alapanyagok

"Kesudiótej"

  • 50 g kesudió
  • 36 g kókuszreszelék
  • 64 g köles
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 csipetnyi/ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál eritrit
  • víz a maximum jelzésig

Muffin

  • 50 g zabliszt
  • 50 g barna rizsliszt
  • 2-3 evőkanál szűrlemény
  • 3/4 bögre "kesudiótej"
  • 2 evőkanál kókuszvirágcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 50 g mentes étcsokoládé (fél tábla csoki, kockákra vágva)
  • 100 g ribizli

Így készítsd!

  1. A Vegital növényi italkészítő gépbe öntjük a hozzávalókat és elindítjuk a Soymilk programot. A program lejárta után a tejpótlót átszűrjük a géphez kapott szűrőn és egy textil szűrőn. A szűrleményt félretesszük.
  2. A muffin száraz hozzávalóit összekeverjük. Hozzáadjuk a "tejet", a csokikockát és jól átforgatjuk.
  3. Muffin formákba adagoljuk a masszát és a tetejére szórjuk a ribizlit.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Jegyzetek

K. Babi receptje-Nyári receptverseny helyezett