Csicsókás savanyú káposzta krémleves

Csicsókás savanyú káposzta krémleves

Ez egy igazi téli vitaminbomba, aki szereti a savanykás ízeket annak érdemes kipróbálnia. A csicsóka egy nagyon értékes növény, rengeteg pozitív hatása van, érdemes beépíteni az étrendünkbe.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter

Alapanyagok

  • 150 g csicsóka (pucolt, darabolt)
  • 220 g savanyú káposzta (kisebbre vágva)
  • 50 g vöröshagyma 1 kisebb
  • 4 g gyömbér 2 vékony szelet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 teáskanál ételízesítő adalékmentes
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!

  1. Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítőbe tesszük, feltöltjük vízzel a maximum jelzésig és elindítjuk a vegyes ital/krémleves programot.

Jegyzetek

Vaderna Virág receptje
www.izmorzsak.blog.hu

TIPP: csicsóka helyett krumplival is elkészíthető.
TIPP: a fenti recept egy alaprecept, nekem most volt itthon maradék tyúkhúslevesem, így víz helyett azzal öntöttem fel, illetve az olajat és az ételízesítőt is elhagytam ez esetben.
TIPP: tálaláskor adhatunk hozzá feltétként pirított sonkát/bacont/kolbászt. Tálalhatjuk növényi vagy sima tejföllel.
TIPP: A káposztát főzés előtt érdemes átöblíteni, hogy ne legyen annyira savanyú az elkészült leves..
TIPP: a gépet használat előtt ecettel átöblítettem (ez segít az esetleges lerakódások feloldásában és a leégés megelőzősen). Indítás előtt egy fakanállal az egészet átkevertem.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek