Ez egy igazi téli vitaminbomba, aki szereti a savanykás ízeket annak érdemes kipróbálnia. A csicsóka egy nagyon értékes növény, rengeteg pozitív hatása van, érdemes beépíteni az étrendünkbe.
Prep Time 10 minutesminutes
Cook Time 30 minutesminutes
Total Time 40 minutesminutes
Servings 1.3liter
Ingredients
150gcsicsóka(pucolt, darabolt)
220gsavanyú káposzta(kisebbre vágva)
50gvöröshagyma1 kisebb
4ggyömbér2 vékony szelet
1evőkanálolívaolaj
3teáskanálételízesítőadalékmentes
sóízlés szerint
borsízlés szerint
víza maximum jelzésig
Instructions
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítőbe tesszük, feltöltjük vízzel a maximum jelzésig és elindítjuk a vegyes ital/krémleves programot.
Notes
Vaderna Virág receptje
www.izmorzsak.blog.huTIPP: csicsóka helyett krumplival is elkészíthető.
TIPP: a fenti recept egy alaprecept, nekem most volt itthon maradék tyúkhúslevesem, így víz helyett azzal öntöttem fel, illetve az olajat és az ételízesítőt is elhagytam ez esetben.
TIPP: tálaláskor adhatunk hozzá feltétként pirított sonkát/bacont/kolbászt. Tálalhatjuk növényi vagy sima tejföllel.
TIPP: A káposztát főzés előtt érdemes átöblíteni, hogy ne legyen annyira savanyú az elkészült leves..
TIPP: a gépet használat előtt ecettel átöblítettem (ez segít az esetleges lerakódások feloldásában és a leégés megelőzősen). Indítás előtt egy fakanállal az egészet átkevertem.