Ez egy igazi téli vitaminbomba, aki szereti a savanykás ízeket annak érdemes kipróbálnia. A csicsóka egy nagyon értékes növény, rengeteg pozitív hatása van, érdemes beépíteni az étrendünkbe.
Elkészítési idő10minutes
Főzési idő30minutes
Összes idő40minutes
Mennyiség/űrtartalom1.3liter
Alapanyagok
150gcsicsóka(pucolt, darabolt)
220gsavanyú káposzta(kisebbre vágva)
50gvöröshagyma1 kisebb
4ggyömbér2 vékony szelet
1evőkanálolívaolaj
3teáskanálételízesítőadalékmentes
sóízlés szerint
borsízlés szerint
víza maximum jelzésig
Így készítsd!
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítőbe tesszük, feltöltjük vízzel a maximum jelzésig és elindítjuk a vegyes ital/krémleves programot.
Jegyzetek
Vaderna Virág receptje
www.izmorzsak.blog.hu
TIPP: csicsóka helyett krumplival is elkészíthető.
TIPP: a fenti recept egy alaprecept, nekem most volt itthon maradék tyúkhúslevesem, így víz helyett azzal öntöttem fel, illetve az olajat és az ételízesítőt is elhagytam ez esetben.
TIPP: tálaláskor adhatunk hozzá feltétként pirított sonkát/bacont/kolbászt. Tálalhatjuk növényi vagy sima tejföllel.
TIPP: A káposztát főzés előtt érdemes átöblíteni, hogy ne legyen annyira savanyú az elkészült leves..
TIPP: a gépet használat előtt ecettel átöblítettem (ez segít az esetleges lerakódások feloldásában és a leégés megelőzősen). Indítás előtt egy fakanállal az egészet átkevertem.