Cseresznyés „joghurt” kesudió alapból

Cseresznyés "joghurt" kesudió alapból

Igazi nyári hangulatú "joghurt", amit kesudió alapból savanyítottunk. A cseresznyét bármilyen idény gyümölccsel hellyettesíthetjük, így ízlésünknek megfelelően alakíthatjuk a ízeket.
Elkészítési idő 1 minute
Főzési idő 12 minutes
Összes idő 13 minutes
Mennyiség/űrtartalom 0.5 liter

Alapanyagok

"Joghurt" alap hozzávalói:

  • 500 ml kesudió "tejszín"
  • 1 adagolókanál joghurt baktérium kultúra
  • 0,5 dl víz

Joghurt ízesítése:

  • 500 ml kesudió "tejszín"
  • 450 g cseresznye
  • 50 g cukor (opcionális)

Így készítsd!

  1. Öntsd a kesudió alapot a fermentáló tartályába.
  2. Keverd el a baktérium kultúrát vízzel majd add hozzá az alaphoz.
  3. Indítsd el a joghurt programot a cooling funkcióval 12 órára állítva.
  4. Öntsd a cseresznyés "joghurt" hozzávalóit egy mixerbe és alaposan turmixold össze.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek