Cseresznyés "joghurt" kesudió alapból
Igazi nyári hangulatú "joghurt", amit kesudió alapból savanyítottunk.
A cseresznyét bármilyen idény gyümölccsel hellyettesíthetjük, így ízlésünknek megfelelően alakíthatjuk a ízeket.
Elkészítési idő 1 minute
Főzési idő 12 minutes
Összes idő 13 minutes
Mennyiség/űrtartalom 0.5 liter
Alapanyagok
"Joghurt" alap hozzávalói:
- 500 ml kesudió "tejszín"
- 1 adagolókanál joghurt baktérium kultúra
- 0,5 dl víz
Joghurt ízesítése:
- 500 ml kesudió "tejszín"
- 450 g cseresznye
- 50 g cukor (opcionális)
Így készítsd!
-
Öntsd a kesudió alapot a fermentáló tartályába.
-
Keverd el a baktérium kultúrát vízzel majd add hozzá az alaphoz.
-
Indítsd el a joghurt programot a cooling funkcióval 12 órára állítva.
-
Öntsd a cseresznyés "joghurt" hozzávalóit egy mixerbe és alaposan turmixold össze.