Go Back
+ servings
Print

Cseresznyés "joghurt" kesudió alapból

Igazi nyári hangulatú "joghurt", amit kesudió alapból savanyítottunk. A cseresznyét bármilyen idény gyümölccsel hellyettesíthetjük, így ízlésünknek megfelelően alakíthatjuk a ízeket.
Prep Time 1 minute
Cook Time 12 minutes
Total Time 13 minutes
Servings 0.5 liter

Ingredients

"Joghurt" alap hozzávalói:

  • 500 ml kesudió "tejszín"
  • 1 adagolókanál joghurt baktérium kultúra
  • 0,5 dl víz

Joghurt ízesítése:

  • 500 ml kesudió "tejszín"
  • 450 g cseresznye
  • 50 g cukor (opcionális)

Instructions

  • Öntsd a kesudió alapot a fermentáló tartályába.
  • Keverd el a baktérium kultúrát vízzel majd add hozzá az alaphoz.
  • Indítsd el a joghurt programot a cooling funkcióval 12 órára állítva.
  • Öntsd a cseresznyés "joghurt" hozzávalóit egy mixerbe és alaposan turmixold össze.