Chilis hokkaidó krémleves

Chilis hokkaidó krémleves

Ennek a tökfajtának nem annyira intenzív az íze, mint a kanadai töknek, de érdemes kipróbálni, mert igen aromás leves főzhető belőle.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 0.9 liter

Alapanyagok

  • 200 g tök pucolva, kockázva
  • 1 nagy csipet szárított chili
  • 1 evőkanál vöröshagyma felkockázva
  • 1 evőkanál tökmag pirítva
  • 1 mokkáskanál ízlés szerint
  • 1 csipetnyi bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál tökmagolaj
  • 1 evőkanál rizs
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk.
  2. Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítőbe tesszük, feltöltjük vízzel a maximum jelzésig és elindítjuk a Vegyes ital/Krémleves/Smooth soup programot.
  3. A kész levest tökmagolajjal meglocsolva és pirított tökmaggal a tetején tálaljuk.

Jegyzetek

M.Sz. Anikó receptje

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek