Chilis hokkaidó krémleves
Ennek a tökfajtának nem annyira intenzív az íze, mint a kanadai töknek, de érdemes kipróbálni, mert igen aromás leves főzhető belőle.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 0.9 liter
Alapanyagok
- 200 g tök pucolva, kockázva
- 1 nagy csipet szárított chili
- 1 evőkanál vöröshagyma felkockázva
- 1 evőkanál tökmag pirítva
- 1 mokkáskanál só ízlés szerint
- 1 csipetnyi bors ízlés szerint
- 1 evőkanál tökmagolaj
- 1 evőkanál rizs
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
-
A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk.
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítőbe tesszük, feltöltjük vízzel a maximum jelzésig és elindítjuk a Vegyes ital/Krémleves/Smooth soup programot.
-
A kész levest tökmagolajjal meglocsolva és pirított tökmaggal a tetején tálaljuk.
Jegyzetek
M.Sz. Anikó receptje