Go Back
+ servings
Print

Chilis hokkaidó krémleves

Ennek a tökfajtának nem annyira intenzív az íze, mint a kanadai töknek, de érdemes kipróbálni, mert igen aromás leves főzhető belőle.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 0.9 liter

Ingredients

  • 200 g tök pucolva, kockázva
  • 1 nagy csipet szárított chili
  • 1 evőkanál vöröshagyma felkockázva
  • 1 evőkanál tökmag pirítva
  • 1 mokkáskanál ízlés szerint
  • 1 csipetnyi bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál tökmagolaj
  • 1 evőkanál rizs
  • víz a maximum jelzésig

Instructions

  • A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk.
  • Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítőbe tesszük, feltöltjük vízzel a maximum jelzésig és elindítjuk a Vegyes ital/Krémleves/Smooth soup programot.
  • A kész levest tökmagolajjal meglocsolva és pirított tökmaggal a tetején tálaljuk.

Notes

M.Sz. Anikó receptje