Céklakrémleves

Céklakrémleves

Ha már unalmas a cékla savanyúságként, szeretettel ajánljuk ezt a testet-lelket melengető ízletes levest, ami nemcsak ízével, de páratlan színével is elvarázsolja fogyasztóit.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összes idő 35 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

  • 400 g cékla (nagyobb méretű)
  • 250 g alma (2 db közepes)
  • 150 g krumpli (1 db közepes)
  • 1 db vöröshagyma (közepes méretű)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl növényi "tejszínpótló"
  • 1 kiskanál himalája só
  • 1 késhegynyi őrölt feketebors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • zöldségleves alaplé a maximum jelzésig

Így készítsd!

  1. A céklát, az almát és a krumplit pucoljuk meg és vágjuk apró kockákra.
  2. Tegyünk minden hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába és öntsük fel az alaplével.
  3. Helyezzük rá a gépfejet a tartályra és indítsuk el a Smooth/Cream Soup/Krémleves programot.
  4. A kész levest növényi tejszínhelyettesítővel díszíthetjük.
  5. Tippek: • Remekül illik hozzá a pirított tökmag, vagy a tökmagolaj. • A céklát meg is párolhatjuk előtte, akkor más ízvilágot kapunk.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek