Céklakrémleves
Ha már unalmas a cékla savanyúságként, szeretettel ajánljuk ezt a testet-lelket melengető ízletes levest, ami nemcsak ízével, de páratlan színével is elvarázsolja fogyasztóit.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összes idő 35 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
- 400 g cékla (nagyobb méretű)
- 250 g alma (2 db közepes)
- 150 g krumpli (1 db közepes)
- 1 db vöröshagyma (közepes méretű)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl növényi "tejszínpótló"
- 1 kiskanál himalája só
- 1 késhegynyi őrölt feketebors
- 2 evőkanál olívaolaj
- zöldségleves alaplé a maximum jelzésig
Így készítsd!
-
A céklát, az almát és a krumplit pucoljuk meg és vágjuk apró kockákra.
-
Tegyünk minden hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába és öntsük fel az alaplével.
-
Helyezzük rá a gépfejet a tartályra és indítsuk el a Smooth/Cream Soup/Krémleves programot.
-
A kész levest növényi tejszínhelyettesítővel díszíthetjük.
-
Tippek: • Remekül illik hozzá a pirított tökmag, vagy a tökmagolaj. • A céklát meg is párolhatjuk előtte, akkor más ízvilágot kapunk.