Print
Céklakrémleves
Ha már unalmas a cékla savanyúságként, szeretettel ajánljuk ezt a testet-lelket melengető ízletes levest, ami nemcsak ízével, de páratlan színével is elvarázsolja fogyasztóit.
Prep Time 10 minutes minutes
Cook Time 25 minutes minutes
Total Time 35 minutes minutes
Servings 1.3 l
400 g cékla (nagyobb méretű) 250 g alma (2 db közepes) 150 g krumpli (1 db közepes) 1 db vöröshagyma (közepes méretű) 2 gerezd fokhagyma 2 dl növényi "tejszínpótló" 1 kiskanál himalája só 1 késhegynyi őrölt feketebors 2 evőkanál olívaolaj zöldségleves alaplé a maximum jelzésig
A céklát, az almát és a krumplit pucoljuk meg és vágjuk apró kockákra.
Tegyünk minden hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába és öntsük fel az alaplével.
Helyezzük rá a gépfejet a tartályra és indítsuk el a Smooth/Cream Soup/Krémleves programot.
A kész levest növényi tejszínhelyettesítővel díszíthetjük.
Tippek:
• Remekül illik hozzá a pirított tökmag, vagy a tökmagolaj.
• A céklát meg is párolhatjuk előtte, akkor más ízvilágot kapunk.