Nyomtatás
Céklakrémleves
Ha már unalmas a cékla savanyúságként, szeretettel ajánljuk ezt a testet-lelket melengető ízletes levest, ami nemcsak ízével, de páratlan színével is elvarázsolja fogyasztóit.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összes idő 35 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
400
g
cékla
(nagyobb méretű)
250
g
alma
(2 db közepes)
150
g
krumpli
(1 db közepes)
1
db
vöröshagyma
(közepes méretű)
2
gerezd
fokhagyma
2
dl
növényi "tejszínpótló"
1
kiskanál
himalája só
1
késhegynyi
őrölt feketebors
2
evőkanál
olívaolaj
zöldségleves alaplé
a maximum jelzésig
A céklát, az almát és a krumplit pucoljuk meg és vágjuk apró kockákra.
Tegyünk minden hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába és öntsük fel az alaplével.
Helyezzük rá a gépfejet a tartályra és indítsuk el a Smooth/Cream Soup/Krémleves programot.
A kész levest növényi tejszínhelyettesítővel díszíthetjük.
Tippek:
• Remekül illik hozzá a pirított tökmag, vagy a tökmagolaj.
• A céklát meg is párolhatjuk előtte, akkor más ízvilágot kapunk.