Borsó krémleves
Ez a mennyei zöldborsó krémleves hidegben, de a meleg hónapokban is egyaránt jól fog esni. A zöldborsót finomsága mellett jótékony tulajdonságai is különlegessé teszik.
Magas K-és B vitamin tartalommal rendelkezik, valamint igen gazdag rostokban, ami egyrészt laktat, másrészt segíti az anyagcserét.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 20 minutes
Összes idő 25 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
- 300 g zöldborsó (fagyasztottat használtunk)
- 5 dl víz
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl kesuital
- 1 teáskanál só
- 1 db leveskocka
- víz a maximum jelzésig
- 1 db bio citrom leve (facsarásnyi)
- levesbetét opcionális
Így készítsd!
-
5 dl vizet felforralunk és a Vegital növényi italkészítő gépbe teszünk a fagyasztott borsóval együtt. Így pár perc alatt kiolvad a borsó.
-
A többi hozzávalót is a gép tartályába adagoljuk, majd a Smooth Soup/Krémleves programmal készre főzzük.
-
Tálaláskor megszórhatjuk aprított kesudióval, kenyérkockával, pirított magokkal.
Jegyzetek
Sz. Éva receptje