Borsó krémleves

Borsó krémleves

Ez a mennyei zöldborsó krémleves hidegben, de a meleg hónapokban is egyaránt jól fog esni. A zöldborsót finomsága mellett jótékony tulajdonságai is különlegessé teszik. Magas K-és B vitamin tartalommal rendelkezik, valamint igen gazdag rostokban, ami egyrészt laktat, másrészt segíti az anyagcserét.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 20 minutes
Összes idő 25 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

  • 300 g zöldborsó (fagyasztottat használtunk)
  • 5 dl víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl kesuital
  • 1 teáskanál
  • 1 db leveskocka
  • víz a maximum jelzésig
  • 1 db bio citrom leve (facsarásnyi)
  • levesbetét opcionális

Így készítsd!

  1. 5 dl vizet felforralunk és a Vegital növényi italkészítő gépbe teszünk a fagyasztott borsóval együtt. Így pár perc alatt kiolvad a borsó.
  2. A többi hozzávalót is a gép tartályába adagoljuk, majd a Smooth Soup/Krémleves programmal készre főzzük.
  3. Tálaláskor megszórhatjuk aprított kesudióval, kenyérkockával, pirított magokkal.

Jegyzetek

Sz. Éva receptje

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek