Go Back
+ servings
Print

Borsó krémleves

Ez a mennyei zöldborsó krémleves hidegben, de a meleg hónapokban is egyaránt jól fog esni. A zöldborsót finomsága mellett jótékony tulajdonságai is különlegessé teszik. Magas K-és B vitamin tartalommal rendelkezik, valamint igen gazdag rostokban, ami egyrészt laktat, másrészt segíti az anyagcserét.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 1.3 l

Ingredients

  • 300 g zöldborsó (fagyasztottat használtunk)
  • 5 dl víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl kesuital
  • 1 teáskanál
  • 1 db leveskocka
  • víz a maximum jelzésig
  • 1 db bio citrom leve (facsarásnyi)
  • levesbetét opcionális

Instructions

  • 5 dl vizet felforralunk és a Vegital növényi italkészítő gépbe teszünk a fagyasztott borsóval együtt. Így pár perc alatt kiolvad a borsó.
  • A többi hozzávalót is a gép tartályába adagoljuk, majd a Smooth Soup/Krémleves programmal készre főzzük.
  • Tálaláskor megszórhatjuk aprított kesudióval, kenyérkockával, pirított magokkal.

Notes

Sz. Éva receptje