Birsalma krémleves
A birsalma egy vitaminban gazdag, páratlan őszi gyümölcs. Édes-savanyú ízvilágával igazán aromás krémleves főzhető belőle.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összes idő 35 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
- 500 g birsalma (magház nélkül)
- 150 g eritrit (az édesítő mennyiségét a gyümölcs savanyúsága is befyolásolja)
- 15 g vaníliás eritrit vagy vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 csipetnyi szegfűszeg
- 1 csipetnyi só
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
-
A gyümölcsöt meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.
-
Az összetevőket a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
-
A hozzávalókat összeturmixoljuk a Blend, vagy a Juice funkcióval, majd elindítjuk a Smooth Soup/Krémleves programot.
-
A leves melegen és hidegen fogyasztva és egyaránt ízletes. Hűlés közben tovább sűrűsödik, másnap mártásként is használható.