Print
Birsalma krémleves
A birsalma egy vitaminban gazdag, páratlan őszi gyümölcs. Édes-savanyú ízvilágával igazán aromás krémleves főzhető belőle.
Prep Time 10 minutes minutes
Cook Time 25 minutes minutes
Total Time 35 minutes minutes
Servings 1.3 l
- 500 g birsalma (magház nélkül)
- 150 g eritrit (az édesítő mennyiségét a gyümölcs savanyúsága is befyolásolja)
- 15 g vaníliás eritrit vagy vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 csipetnyi szegfűszeg
- 1 csipetnyi só
- víz a maximum jelzésig
A gyümölcsöt meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.
Az összetevőket a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
A hozzávalókat összeturmixoljuk a Blend, vagy a Juice funkcióval, majd elindítjuk a Smooth Soup/Krémleves programot.
A leves melegen és hidegen fogyasztva és egyaránt ízletes. Hűlés közben tovább sűrűsödik, másnap mártásként is használható.