Go Back
+ servings
Nyomtatás

Birsalma krémleves

A birsalma egy vitaminban gazdag, páratlan őszi gyümölcs. Édes-savanyú ízvilágával igazán aromás krémleves főzhető belőle.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összes idő 35 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

  • 500 g birsalma (magház nélkül)
  • 150 g eritrit (az édesítő mennyiségét a gyümölcs savanyúsága is befyolásolja)
  • 15 g vaníliás eritrit vagy vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 csipetnyi szegfűszeg
  • 1 csipetnyi
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!

  1. A gyümölcsöt meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.
  2. Az összetevőket a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  3. A hozzávalókat összeturmixoljuk a Blend, vagy a Juice funkcióval, majd elindítjuk a Smooth Soup/Krémleves programot.
  4. A leves melegen és hidegen fogyasztva és egyaránt ízletes. Hűlés közben tovább sűrűsödik, másnap mártásként is használható.