Nyomtatás
Birsalma krémleves
A birsalma egy vitaminban gazdag, páratlan őszi gyümölcs. Édes-savanyú ízvilágával igazán aromás krémleves főzhető belőle.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összes idő 35 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
-
500
g
birsalma
(magház nélkül)
-
150
g
eritrit
(az édesítő mennyiségét a gyümölcs savanyúsága is befyolásolja)
-
15
g
vaníliás eritrit
vagy vaníliás cukor
-
1
mokkáskanál
fahéj
-
1
csipetnyi
szegfűszeg
-
1
csipetnyi
só
-
víz
a maximum jelzésig
-
A gyümölcsöt meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.
-
Az összetevőket a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
-
A hozzávalókat összeturmixoljuk a Blend, vagy a Juice funkcióval, majd elindítjuk a Smooth Soup/Krémleves programot.
-
A leves melegen és hidegen fogyasztva és egyaránt ízletes. Hűlés közben tovább sűrűsödik, másnap mártásként is használható.