Bab ital
Egy finom, habosítható tejhelyettesítő, ami tökéletesen használható főzéshez és vegán "vajat" is készíthetünk belőle.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter
Alapanyagok
- 110 g gyöngybab
- 15 g rizs
- 1 evőkanál kókusz fehérje
- 1 kiskanál só
- 2 evőkanál repceolaj
- 1 kiskanál eritrit (opcionális)
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
-
A babot előző este beáztatjuk.
-
Másnap a "tej" főzése előtt a babot felforraljuk és leöntjük róla a vizet. Így kevésbé puffaszt a babtej.
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
-
Program: "five grain", Baby gép esetében "smooth soup".
-
A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
Jegyzetek
R. Virág receptje