Bab ital

Bab ital

Egy finom, habosítható tejhelyettesítő, ami tökéletesen használható főzéshez és vegán "vajat" is készíthetünk belőle.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter

Alapanyagok

  • 110 g gyöngybab
  • 15 g rizs
  • 1 evőkanál kókusz fehérje
  • 1 kiskanál
  • 2 evőkanál repceolaj
  • 1 kiskanál eritrit (opcionális)
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!

  1. A babot előző este beáztatjuk.
  2. Másnap a "tej" főzése előtt a babot felforraljuk és leöntjük róla a vizet. Így kevésbé puffaszt a babtej.
  3. Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  4. Program: "five grain", Baby gép esetében "smooth soup".
  5. A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.

Jegyzetek

R. Virág receptje

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek