Print
Bab ital
Egy finom, habosítható tejhelyettesítő, ami tökéletesen használható főzéshez és vegán "vajat" is készíthetünk belőle.
Prep Time 10 minutes minutes
Cook Time 35 minutes minutes
Total Time 45 minutes minutes
Servings 1.8 liter
- 110 g gyöngybab
- 15 g rizs
- 1 evőkanál kókusz fehérje
- 1 kiskanál só
- 2 evőkanál repceolaj
- 1 kiskanál eritrit (opcionális)
- víz a maximum jelzésig
A babot előző este beáztatjuk.
Másnap a "tej" főzése előtt a babot felforraljuk és leöntjük róla a vizet. Így kevésbé puffaszt a babtej.
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
Program: "five grain", Baby gép esetében "smooth soup".
A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.