Nyomtatás
Bab ital
Egy finom, habosítható tejhelyettesítő, ami tökéletesen használható főzéshez és vegán "vajat" is készíthetünk belőle.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter
-
110
g
gyöngybab
-
15
g
rizs
-
1
evőkanál
kókusz fehérje
-
1
kiskanál
só
-
2
evőkanál
repceolaj
-
1
kiskanál
eritrit
(opcionális)
-
víz
a maximum jelzésig
-
A babot előző este beáztatjuk.
-
Másnap a "tej" főzése előtt a babot felforraljuk és leöntjük róla a vizet. Így kevésbé puffaszt a babtej.
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
-
Program: "five grain", Baby gép esetében "smooth soup".
-
A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.