Aszalt szilvás sütőtök krémleves

Aszalt szilvás sütőtök krémleves

Mennyei sütőtök adja az alapját ennek az ízletes levesnek, amit aszalt szilvával tettünk még izgalmasabbá. Fogyasztható előételként, de akár desszertként is megállja a helyét.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

  • 350 g sütőtök
  • 100 g aszalt szilva
  • 100 g eritrit (ízlés szerint lehet több, kevesebb)
  • 35 g árpa (opcionális sűrítő, kiváltható rizzsel, de el is hagyható)
  • 0,5 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csipetnyi himalája só
  • 2 cm vaníliarúd
  • 1 evőkanál Olajesssimo
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!

  1. A tököt meghámozzuk és kis kockákra vágjuk (akár meg is lehet sütni, így kicsit aromásabb).
  2. Az összetevőket a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  3. A hozzávalókat összeturmixoljuk a Blend, vagy a Juice funkcióval, majd elindítjuk a Smooth Soup/Krémleves programot.
  4. A leves ízlés szerint gazdagítható fűszerekkel: ánizs, fahéj, szegfűszeg, gyömbér.

Jegyzetek

Te is szeretnél ilyen finom krémlevest főzni? Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek