Aszalt szilvás sütőtök krémleves
Mennyei sütőtök adja az alapját ennek az ízletes levesnek, amit aszalt szilvával tettünk még izgalmasabbá. Fogyasztható előételként, de akár desszertként is megállja a helyét.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
- 350 g sütőtök
- 100 g aszalt szilva
- 100 g eritrit (ízlés szerint lehet több, kevesebb)
- 35 g árpa (opcionális sűrítő, kiváltható rizzsel, de el is hagyható)
- 0,5 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csipetnyi himalája só
- 2 cm vaníliarúd
- 1 evőkanál Olajesssimo
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
-
A tököt meghámozzuk és kis kockákra vágjuk (akár meg is lehet sütni, így kicsit aromásabb).
-
Az összetevőket a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
-
A hozzávalókat összeturmixoljuk a Blend, vagy a Juice funkcióval, majd elindítjuk a Smooth Soup/Krémleves programot.
-
A leves ízlés szerint gazdagítható fűszerekkel: ánizs, fahéj, szegfűszeg, gyömbér.
Jegyzetek
Te is szeretnél ilyen finom krémlevest főzni? Kattints IDE!