Nyomtatás
Aszalt szilvás sütőtök krémleves
Mennyei sütőtök adja az alapját ennek az ízletes levesnek, amit aszalt szilvával tettünk még izgalmasabbá. Fogyasztható előételként, de akár desszertként is megállja a helyét.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
350
g
sütőtök
100
g
aszalt szilva
100
g
eritrit
(ízlés szerint lehet több, kevesebb)
35
g
árpa
(opcionális sűrítő, kiváltható rizzsel, de el is hagyható)
0,5
kiskanál
mézeskalács fűszerkeverék
1
csipetnyi
himalája só
2
cm
vaníliarúd
1
evőkanál
Olajesssimo
víz
a maximum jelzésig
A tököt meghámozzuk és kis kockákra vágjuk (akár meg is lehet sütni, így kicsit aromásabb).
Az összetevőket a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
A hozzávalókat összeturmixoljuk a Blend, vagy a Juice funkcióval, majd elindítjuk a Smooth Soup/Krémleves programot.
A leves ízlés szerint gazdagítható fűszerekkel: ánizs, fahéj, szegfűszeg, gyömbér.