Print
Aszalt szilvás sütőtök krémleves
Mennyei sütőtök adja az alapját ennek az ízletes levesnek, amit aszalt szilvával tettünk még izgalmasabbá. Fogyasztható előételként, de akár desszertként is megállja a helyét.
Prep Time 10 minutes minutes
Cook Time 30 minutes minutes
Total Time 40 minutes minutes
Servings 1.3 l
350 g sütőtök 100 g aszalt szilva 100 g eritrit (ízlés szerint lehet több, kevesebb) 35 g árpa (opcionális sűrítő, kiváltható rizzsel, de el is hagyható) 0,5 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék 1 csipetnyi himalája só 2 cm vaníliarúd 1 evőkanál Olajesssimo víz a maximum jelzésig
A tököt meghámozzuk és kis kockákra vágjuk (akár meg is lehet sütni, így kicsit aromásabb).
Az összetevőket a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
A hozzávalókat összeturmixoljuk a Blend, vagy a Juice funkcióval, majd elindítjuk a Smooth Soup/Krémleves programot.
A leves ízlés szerint gazdagítható fűszerekkel: ánizs, fahéj, szegfűszeg, gyömbér.