Ananászos kókuszfagyi
A nyári hőségben igazán jól tud esni egy gombóc fagyi, vagy több gombóc. 🙂
Esetleg egy pálcikás jégkrém, ami hidratál és ízével is bearanyozza a napunkat.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 48 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
Fagyialap:
- 144 g kókuszreszelék
- 40 g rizs
- 3 evőkanál kókuszvirágcukor /vagy eritrit
- 1 evőkanál Olajessimo
- 1 csipetnyi himalája só
- víz a maximum jelzésig
Utólag turmixoljuk:
- 340 g ananász (friss, vagy konzerv)
- 65 ml kókuszkrém (Karát használtunk)
Így készítsd!
-
A fagyialap hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét és először összeturmixoljuk a Blend vagy Juice funkcióval.
-
Ezután elindítjuk Soymilk/Szárazmag/Dry bean programot.
-
A program lejárta után a kész alapot beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
-
Ezután visszaöntjük a tartályba és hozzáadjuk a gyümölcsöt és a kókuszkrémet. Elindítjuk a Juice programot.
-
A kész gyümölcsös fagyialapot 3 módszerrel dolgozhatjuk tovább.
-
- Fagylatkészítő géppel (1-2 óra, készülékfüggő).
-
- Mélyhűtőben hűtve. Ebben az esetben dermedésig óránként jól át kell keverni. (kb. 8 óra)
-
- Jégkrémkészítő formában fagyasztva. (kb. 8 óra)