Go Back
+ servings
Print

Ananászos kókuszfagyi

A nyári hőségben igazán jól tud esni egy gombóc fagyi, vagy több gombóc. :) Esetleg egy pálcikás jégkrém, ami hidratál és ízével is bearanyozza a napunkat.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 48 minutes
Servings 1.3 l

Ingredients

Fagyialap:

Utólag turmixoljuk:

  • 340 g ananász (friss, vagy konzerv)
  • 65 ml kókuszkrém (Karát használtunk)

Instructions

  • A fagyialap hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét és először összeturmixoljuk a Blend vagy Juice funkcióval.
  • Ezután elindítjuk Soymilk/Szárazmag/Dry bean programot.
  • A program lejárta után a kész alapot beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  • Ezután visszaöntjük a tartályba és hozzáadjuk a gyümölcsöt és a kókuszkrémet. Elindítjuk a Juice programot.
  • A kész gyümölcsös fagyialapot 3 módszerrel dolgozhatjuk tovább.
  • - Fagylatkészítő géppel (1-2 óra, készülékfüggő).
  • - Mélyhűtőben hűtve. Ebben az esetben dermedésig óránként jól át kell keverni. (kb. 8 óra)
  • - Jégkrémkészítő formában fagyasztva. (kb. 8 óra)