Almaszósz

Almaszósz

Sűrű almamártás, ami kiváló kiegészítője lehet húsoknak, de akár töltelékként is funkcionálhat egy ízletes palacsintában, vagy önmagában fogyasztva is igazi ínyencség.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter

Alapanyagok

  • 800 g alma hámozva, felkockázva
  • 0,5 dl balzsamecet
  • 5 dl víz
  • 1 evőkanál Dia Wellnes 1:4 édesítő
  • mézeskalács fűszer
  • aszkorbinsav
  • 1 evőkanál pektin

Így készítsd!

  1. Az előkészített almát a balzsamecettel és a vízzel a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük majd elindítjuk a cereal, kása programot. Érdemes előtte Juice funkcióval összeturmixolni a hozzávalókat.
  2. Miután leáll a program, hozzá adunk 1 evőkanál pektint, 1 evőkanál DW 1:4 édesitőt (opcionális, ez csak egy támpont úgy mennyiségben, mint az édesítés módját tekintve) és az ízesítőket. Juice funkcióval összekeverjük. Ha sűrűbbre szeretnénk, több pektint kell hozzáadni.

Jegyzetek

Ettberger-Kersánszki Gabriella receptje

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek