Sűrű almamártás, ami kiváló kiegészítője lehet húsoknak, de akár töltelékként is funkcionálhat egy ízletes palacsintában, vagy önmagában fogyasztva is igazi ínyencség.
percElőkészítési idő 10 perc perc
percFőzési idő 30 perc perc
Összesen 40 perc perc
Mennyiség/űrtartalom: 1.8 liter
Hozzávalók
- 800 g alma hámozva, felkockázva
- 0,5 dl balzsamecet
- 5 dl víz
- 1 evőkanál Dia Wellnes 1:4 édesítő
- mézeskalács fűszer
- aszkorbinsav
- 1 evőkanál pektin
Így készítsd!
- Az előkészített almát a balzsamecettel és a vízzel a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük majd elindítjuk a cereal, kása programot. Érdemes előtte Juice funkcióval összeturmixolni a hozzávalókat.
- Miután leáll a program, hozzá adunk 1 evőkanál pektint, 1 evőkanál DW 1:4 édesitőt (opcionális, ez csak egy támpont úgy mennyiségben, mint az édesítés módját tekintve) és az ízesítőket. Juice funkcióval összekeverjük. Ha sűrűbbre szeretnénk, több pektint kell hozzáadni.

További információk
Ettberger-Kersánszki Gabriella receptje

