Go Back
+ servings
Print

Almaszósz

Sűrű almamártás, ami kiváló kiegészítője lehet húsoknak, de akár töltelékként is funkcionálhat egy ízletes palacsintában, vagy önmagában fogyasztva is igazi ínyencség.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 1.8 liter

Ingredients

  • 800 g alma hámozva, felkockázva
  • 0,5 dl balzsamecet
  • 5 dl víz
  • 1 evőkanál Dia Wellnes 1:4 édesítő
  • mézeskalács fűszer
  • aszkorbinsav
  • 1 evőkanál pektin

Instructions

  • Az előkészített almát a balzsamecettel és a vízzel a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük majd elindítjuk a cereal, kása programot. Érdemes előtte Juice funkcióval összeturmixolni a hozzávalókat.
  • Miután leáll a program, hozzá adunk 1 evőkanál pektint, 1 evőkanál DW 1:4 édesitőt (opcionális, ez csak egy támpont úgy mennyiségben, mint az édesítés módját tekintve) és az ízesítőket. Juice funkcióval összekeverjük. Ha sűrűbbre szeretnénk, több pektint kell hozzáadni.

Notes

Ettberger-Kersánszki Gabriella receptje