Almás céklakrémleves
Ebben a krémlevesben a cékla ízét almával egészítjük ki, ami kissé édeskéssé teszi, de tökéletes ízharmóniát ad az ételnek. Ismeretes a cékla rengeteg jótékony tulajdonsága, mi pedig úgy valljuk, legyen egészséges és finom is.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
- 100 g cékla 1 közepes méretű
- 1 fej salotta hagyma
- 1 evőkanál Paleolaj
- 1 db alma közepes méretű
- 1 db sárgarépa közepes méretű
- 2 dl húsleves alaplé vagy zöldséglé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál 7x NoCarb Eritrit-Stevia Édesítő
- 0,5 db bio citrom leve
- mandula ital a maximum jelzésig
- 100 g ToTu krém exra + 1 evőkanál a díszítéshez
- 4 szál petrezselyemlevél
Így készítsd!
-
A céklát megmossuk, megpucoljuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
-
A hagymát apróra vágjuk. A megtisztított almát, és a sárgarépát is kockára vágjuk.
-
Az összes hozzávalót (a totu krém kivételével) a Vegital növényi italkészítőbe tesszük és feltöltjük a 2 dl húsleves alaplével és a "mandulatejjel" a maximum jelzésig.
-
Elindítjuk a vegyes ital/krémleves programot.
-
Ha a program lejárt tálba öntjük, vízfürdőben kihűtjük, a ToTu krém extrával kikeverjük, majd hűtőbe tesszük, kb. 2-3 órára, míg krémes-zamatos, hűsítő krémleves lesz.
-
Aprított petrezselyemlevéllel és ToTu krém extrával díszítjük.